Bemærk

Vi holder lukket Grundlovsdag samt fredag den 8. juni pga. personaledag.

 

Mindfulness

Starter tirsdag den 24. april kl. 9-10. Og der er mødedag hver anden uge. Tilmelding nødvendig på Gallo Husets telefon: 86188160. Mere info her.

 

Fællesspisning fredage i ulige uger kl. 18 

NB: Holder foreløbig pause! Se vore Facebookside for nærmere info.

Få en god start på weekenden med et sundt måltid mad og hyggeligt samvær. Det koster 20 kr. at spise med. Tilmelding på Facebook eller på Gallo Huset 86188160 senest samme dag kl. 12. Mere info her.

 

Læsegruppe vedr. Sydamerikansk litteratur

NB: Holder foreløbig pause! Se vore Facebookside for nærmere info.

Er du interesseret i Sydamerikansk litteratur og har du også lyst til at snakke lidt spansk så er denne læsegruppe måske noget for dig? Gruppen starter torsdag den 1/3 2018 kl. 13.00-14.30. Mere info her.

 

Strikke - hygge gruppe

Hver tirsdag mellem 13-16 er der strikke - hygge gruppe i loungen ved siden af vores kaffebar "Gallo to Go". Strikkegruppen er åben for alle.

 

Læsegruppe 

Hver onsdag kl. 10.30-12.00. En læseguide forbereder en tekst og et digt til hver gang - man læser det sammen og taler om indholdet. En skøn tilgang til litteratur.

 

Kontorfællesskab

I Gallo Huset er det muligt, at leje et stort mødelokale på timebasis. Der er køkkenfaciliteter til fri afbenyttelse. Kontakt Gallo Huset på 86188160.

 

Vil du dekorere vores vindue?

Vi mangler folk til at dekorere kaffebarens vindue ud til gaden. Læs mere her.

Debatarrangementer

Forårets program 

Arrangementerne afholdes på onsdage hver anden uge kl. 15:30-17:30. 

 

Onsdag den 21/2 2018, kl. 15:30-17:30 - Oplæg om OCD

Ved Marlene Klindt Bohni, Privatpraktiserende psykolog i Aarhus

Malene Klindt Bohni har tidligere gennem en årrække arbejdet på en specialiseret OCD- og angstklinik i psykiatrien. Hun har bl.a. været med til at skrive flere bøger om OCD.

OCD er en lidelse kendetegnet ved tvangstanker og/ eller tvangshandlinger. To-tre procent af befolkningen udvikler OCD. Malene Klindt Bohni vil fortælle sygdommen og de mange forskellige typer symptomer, dens mulige årsager og behandlingsmetoder. 

Hør hvad man som OCD-ramt selv kan gøre for at bekæmpe symptomerne, og hvad pårørende og professionelle kan gøre for bedst at støtte en person, der er ramt af OCD.

 

Onsdag den 28/2 2018, kl. 15:30-17:30 - Nytænk social indsatser

Ved Anne Thorning, medarbejder hos Fundamentet

Anne Thorning fortæller om Fundamentets historie, værdigrundlag og metode og selvfølgelig om de mennesker som bruger Fundamentet. Oplægget inviteret til diskussion om hjemløsesituationen i Aarhus.

 

Onsdag den 14/3 2018, kl. 15:30-17:30 - Far og søn i psykiatrien

Ved Thomas Ravn, Projektkonsulent i Peer-Netværket og Sebastian Ravn, studerende.

Thomas har i mange år kæmpet med en bipolar lidelse - maniske perioder og dybe depressioner. Det har påvirket hans omgivelser, hans arbejde og ikke mindst han familie. Han fortæller om udfordringerne.

Hans søn Sebastian vil fortælle åbent og ærligt om en opvækst påvirket af hans fars sygdom. Om op- og nedturende, om utrygheden og kærligheden.

 

Onsdag den 11/4 2018, kl. 15.30-17.30 - Borgernes Psykiatrihus

Ved udviklingskonsulent Elisabeth Brix Westergaard og fuldmægtig Annette Brøndum

Elisabeth og Annette fortæller om Psykiatriens Hus i Aarhus og giver status på det aktuelle arbejde. Huset kommer til at ligge ved Marselisborg Centerets Hudklinikkens nuværende lokaler. Visionen er at etablere Borgernes Psykiatrihus i Aarhus med fremtidssikrede psykiatritilbud af høj kvalitet. Indsatserne skal understøtte borgers recovery-proces. Der skal rettes fokus mod de behandlings- og rehabiliteringsopgaver, hvor kommune, praktiserende læge og region ikke kan agere alene, men hvor der fordres samarbejde og/ eller integrerede indsatser.

Oplægget inviterer til at komme med idéer til udviklingen af tilbuddet, da Elisabeth og Annette ønsker indblik i deltagernes vurdering af, hvad der er behov for i det nye Psykiatriens Hus.

 

Onsdag den 18/4 2018, kl. 15.30-17.30: ACT-modellen og unge - hjælp mod stress, angst og depression

Ved Jens Mortensen, psykoterapeut og coach, ansat ved Gøglerskolen

Jens varetager personligt støttende samtaler med skolens mest sårbare elever. ACT har vist sig hjælpsomt i forhold til mange psykiske problemer, der ifølge ACT, opstår pga. mental sammensmeltning med tanker og forestillinger og undgåelse af følelsesmæssigt ubehag. I terapien handler det om at accepterer ”det der er!”, slippe kampen for undgåelse og rette sit fokus og engagement mod sine værdier.

Målet med ACT er, at øge psykologisk fleksibilitet ved hjælp af teknikker inden for mindfulness, accept, værdiafklaring og engageret handling/eksponering.

Jens vil fortælle om teorien og filosofien bag ACT-modellen, og dele ud af erfaringer om, hvordan den kan være hjælpsom i forhold til at skabe positiv forandring for en selv.

 

Onsdag den 25/4 2018. kl. 15.30-17.30: Hvad laver byens sociale viceværter?

Ved Morten og Mads, sociale viceværter i Aarhus

Kom og hør Morten og Mads fortælle om deres arbejde som sociale viceværter i Aarhus. De er tilknyttet Klostertorv og området omkring torvet, og deres formål er at hjælpe med at skabe bedre vilkår, og mere tryghed for alle der færdes på Klostertorv. Deres tilgang er at øge samarbejdet og styrke dialogen i området omkring Klostertorv, både med de socialt udsatte, erhvervsdrivende, naboer og andre der kunne have behov for deres hjælp. Derudover arbejder de med, at etablere hellesteder rundt omkring i byen, for at skabe bedre rammer for de socialt udsatte i byen og samtidig aflaste Klostertorv. Men hvordan går det? Er der ro på Klostertorv? Er det slut med flasker gennem luften?

 

Onsdag den 16/5 2018. kl. 15.30-17.30: Fri for psykofarmika?

Ved Anders Sørensen, Psykolog og PHD-studerende ved Peter Gøtzsche på Nordisk Cochrane Center

De fleste patienter der bruger  psykofarmaka kan med stor fordel trappes ud, men overgangen fra medicinafhængighed til det medicinfri liv kan være en stor og ulidelig udfordring at gennemføre alene. Den nyeste – og psykologiske – vinkel på psykofarmaka-debatten handler om, hvordan man bedst hjælper disse patienter ud af psykofarmaka.

Som bruger af psykofarmaka eller pårørende er det nærliggende at fejlfortolke de til tider ekstreme reaktioner og følelser, der kan opstå, når man trapper ned, som tegn på, at medicinen er nødvendig. Det ved vi nu er ukorrekt. Når man ser disse symptomer som det, de er - nemlig abstinenser, som ikke i sig selv er farlige, og som går over igen - og evner at holde abstinensperioden ud, kan der ske helt fantastiske ændringer; med den rette støtte og viden kan en tilværelse fri af psykofarmaka blive en realitet for stort set alle.

 

Debatarrangementer - Gallo Huset

Gallo Huset afholder debatarrangementer om aktuelle emner, som afsluttes med spørgsmål og fri debat. Alle er velkomne og prisen er kun 25 kr.

Da der er begrænset antal pladser, anbefales det at i køber billetter på forhånd i Gallo Huset.