Olav Hjort Østergaard udstiller på Gallo Huset i december. Uddybende info om udstillingen kan du læse her

 

Kontorfællesskab

I Gallo Huset er det muligt, at fremleje 2 lokaler - samlet eller hver for sig på månedlig basis. Der er køkkenfaciliteter til fri afbenyttelse, og mulighed for brug af stort eller lille mødelokale efter aftale. Kontakt Gallo Huset på 86188160.

  

Vil du dekorere vores vindue?

Vi mangler folk til at dekorere kaffebarens vindue ud til gaden. Læs mere her.

Debatarrangementer

Efterårets program 

Arrangementerne afholdes på onsdage hver anden uge kl. 15:30 - 17:30

 

13. SEPTEMBER – EN VEJ TIL RECOVERY 

Ved Mikela Christensen, Foredragsholder og stifter af firmaet "En til recovery"

Mød Mikela Christensen og hør om hendes personlige vej, fra et liv præget af store psykiske problemer, til at stifte et firma der arbejder for at hjælpe andre til at finde deres. Emner på hendes vej er, at høre stemmer, om den betydning åbenhed og accept har på stemmerhøring, om at granske egen seksualitet, og om at vælge at være transkønnet.

 4. OKTOBER – PSYKIATRIENS HISTORIE

Ved Eddie Danielsen, Informationsmedarbejder på Museum Ovartaci, Redaktør og forfatter

Fra Asylet i Risskov 1852 til Psykiatrisk Center i Skejby – 167 års psykiatri

Eddie vil tage os med igennem Risskov-hospitalets historie fra åbningen i 1852 til i dag. Hovedvægten vil ligge på de tidlige år, mens de nye visioner og ambitioner var friske. Den oprindelige anstalt fra 1852 tog sit afsæt i en ny politisk situation og et “moderne” humanistisk orienteret menneskesyn. Dette sættes i perspektiv af, at det nye Psykiatrisk Center i Skejby ventes klar til at slå dørene op i løbet af 2018. 

  

11. OKTOBER – SEKSUELT MISBRUG

Ved Lisbeth Høstgaard Møller, Direktør Kvisten. Kvisten er en organisation, der med en stor skare af frivillige terapeuter tilbyder gratis terapi til ofre for seksuelle overgreb. Der deltager også nogle brugere, der taler ud fra egne erfaringer med et liv præget af senfølger efter seksuelt misbrug.

Seksuelle overgreb har ofte store konsekvenser for ofrene. I Kvisten kan man få hjælp og støtte til at bearbejde oplevelser, udvikle sig og komme videre. Kvisten arbejder endvidere for at synliggøre senfølgerne af seksuelt misbrug og aftabuisere emnet.

8. NOVEMBER – PRÆSTATIONSSAMFUNDET DRIVER ROVDRIFT PÅ OS 

Ved Anders Petersen, lektor i sociologi på Aalborg Universitet og forfatter

Vi bliver gang på gang mindet om det, og emnet synes aktuelt som aldrig før: Psykiske lidelser som stress, angst og depression trives i bedste velgående i vores tid og forbruget af antidepressiv medicin er eksploderet. Hvordan kan vi forklare det? I foredraget vil Anders Petersen komme med et svar. Ifølge ham lever vi i dag i et præstationssamfund, hvor vi hele tiden stiller store krav til os selv og hinanden. Er vi ikke fleksible, hurtige eller attraktive nok, falder vi bagud, og kampen for at følge med gør os mere sårbare over for stress, angst og depression.

 

22. NOVEMBER – ANGST HOS BØRN OG UNGE

Ved Malene Klindt Bohni, Privatpraktiserende Psykolog

Angst er en følelse vi alle kender. For nogle udvikler angsten sig dog til at blive så omfattende, at den medfører betydelig lidelse og påvirker livskvaliteten. Blandt børn og unge vurderes det at 5-10 % lider af en behandlingskrævende angstlidelse. Psykolog Malene Klindt Bohni vil fortælle om forskellige typer angst, om årsager, og om hendes erfaringer med behandlingen af børn og unge med angst, samt hvordan pårørende og professionelle bedst kan støtte og hjælpe barnet eller den unge mod angsten.

 

Debatarrangementer - Gallo Huset

Gallo Huset afholder debatarrangementer om aktuelle emner, som afsluttes med spørgsmål og fri debat. Alle er velkomne og prisen er kun 25 kr.

Da der er begrænset antal pladser, anbefales det at i køber billetter på forhånd i Gallo Huset.